TWEESTRIJD

TWEESTRIJD is een duel, een spel over verwachtingen en menselijke denkpatronen.

Als ge twee honden ziet vechten om een been, wie loopt er dan mee heen? De ander. De ander, dat zijn wij. Gij en ik, ik en gij. Smachtend naar meer, naar beter, naar zekerder, naar datgeen dat de ander heeft. 

Verschillende leeftijdsgroepen in onze maatschappij worden geconfronteerd met 'altijd sneller, beter en efficiënter' om op die manier een leven te leiden (lijden?) dat past in de verwachtingen die onze maatschappij ons inpraat. In deze voorstelling worden twee personen tegenover elkaar gezet: ze communiceren met elkaar alsof ze de wedstrijd van hun leven spelen. De ander is sneller, beter en efficiënter. Maar wie is 'de ander'? Er heerst een spanning, een esthetiek, een orde, waaronder een bittere (misschien wel herkenbare) strijd heerst. 

TWEESTRIJD is bevreemdend, herkenbaar, soms fel, soms komisch, maar altijd écht.

  

Concept, tekst en spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Choreografie en artistieke ondersteuning: Piet Van Dycke, Muziekmontage: Jonas Vermeulen, Stem: Bram Verrecas, Dramaturgie: Marie Peeters, Lichtontwerp en techniek: Daan Tytgat e.a. Scenografie: collectief dOFt, Vormgeving: Dave Roelants, Productie: Collectief dOFt in kader van EIGEN KWEEK, een platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant door samenwerking van deze 8 culturele centra: CC Diest, CC ‘t Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ’t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen en 30CC Leuven

Meer informatie? Contacteer ons

Foto's

Afbeeldingen

Trailer

Trailer

Recensies

 

"Het is theater maar met een strakke (en uiterst synchrone) choreografie die uitmondt in neurotische chaos. De combinatie werkt, zo blijkt." - Anneka Robeys, recensie VETO  (http://www.veto.be/artikel/tweestrijd-you-will-accomplish-nothing)

 

"Hilariteit alom wanneer de herkenbaarheid van de situatie het publiek te veel wordt. Tweestrijd tikt op komisch vlak alle vakjes af." - Anneka, Robeys, recensie VETO (http://www.veto.be/artikel/tweestrijd-you-will-accomplish-nothing)

 

“Durf, pit en tempo!” – CC Het Gasthuis Aarschot

 

“Collectief dOFt is genereus en creëert met TWEESTRIJD een apart, uniek en gek genoeg herkenbaar universum.” – Filip Tielens (freelance recensent)

 

“Er zat zoveel ritme in de voorstelling. Soms was het bijna dans. Het was grappig, soms ook pijnlijk. Afwisselend. Actueel. En voor iedereen minstens een beetje herkenbaar.” – Kim Crabeels (jeugdauteur)

 

Speeldata

  • Momenteel zijn er geen voorstellingen gepland. Wij houden u op de hoogte!